onsdag den 7. april 2010

Opskrift på de skønne "Langtidshævede gulerodsboller"

De er absolut værd at lave! Begiv dig på ud i køkkenet og
lav disse skønne boller, som smager himmelsk.

Som tidligere lovet får i her opskriften og det skal lige siges, at det er endnu en af min mors fantastiske værker.

Ca. til 20 stk.

10 g gær
2 dl koldt vand
2 dl surmælksprodukt naturel (fx. ymer, A38 eller yoghurt)
3/4 dl neutral olie (raps-, solsikke- eller vindruekerne-)
2 spsk. sukker
2 tsk. groft salt
400 g gulerødder
3/4 dl hørfrø
3/4 dl solsikkekerner
3/4 dl græskarkerner
2 dl kogende vand
1½ dl grovvalsede havregryn
800-900 g hvedemel

Rør gæren ud i det kolde vand (brug en stor skål, eller rør dejen ud på røremaskine).
Kom surmælksproduktet i sammen med olie, sukker, salt og gulerødder samt frø og kerner.
Rør det kogende vand og havregrynene i, og rær melet i lidt ad gangen.
Ælt dejen godt igennem. Den skal være ret blød.
Dæk skålen med husholdningsfilm, og stil dejen til hævning i mindst 4 timer eller gerne natten over.
Ælt endelig dejen først, men sæt ved hjælp af to skeer dejen som boller på plader beklædt med bagepapir. Dvs. at de ikke skal formes med hænderne og med ekstra mel!
Pensl bollerne med surmælksproduktet og drys evt. med lidt kerner.
Sæt dem i en kold ovn, og tænd den på 190-200 grader.
Bag bollerne i ca ½ time. Lad dem derefter køle af på en rist.
Bollerne kan sagtens fryses og de er gode både til morgen og som middagsbolle.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar