søndag den 14. februar 2010

MUMS!

I julegave fik jeg baronesse Caroline Flemmings bog "Baronessen går i køkkenet". Der er rigtig mange gode opskrifter i, så i sidste uge da jeg var hjemme på visit hos de gamle, tog jeg kampen i køkkenet op og lavede et fantastisk måltid til dem.
Jeg lavede Kylling-lasagne, men da opskriften i bogen var lidt uklar (fx stod der at man skulle bruge, en købt tomatsauce) så reachede jeg lidt på nettet, og fandt den opskrift hun brugte i sit program "Baronessen flytter ind" på kanal4. Jeg lavede dog lidt om på opskriften, men resultatet var super, så jeg vil lige dele opskriften med jer.



kyllingelasagne, 4 pers.:


2 løg, hakket

2 store revet gulerødder

3 fed hvidløg, finthakket

450 g hakket kyllingekød

1 dåse hakket tomater

ca. 5 spiseskefulde tomatpure

chili, paprika, salt og peber

30 frisk basilikumblade (hakket)

200 g frosset spinat

Friske fuldkorns lasagneplader

1 bæger cheasy hytteost, ca. 450 g

1 dl mælk

Et par håndfulde Revet ost

Revet muskatnød

Rasp til gratinering



Svits løg og hvidløg i olivenolie til de bliver gennemsigtige, men ikke tager farve. Tilsæt gulerødder og derefter kyllingekød og lad det svitse med. Når kødet er godt svitset, så tilsæt tomatsaucen, skru ned for varmen og lad det simre i ½ times tid ved svag varme og uden låg. Tilsæt basilikum lige inden det tages af varmen og rør rundt. Bland hytteost med mælk, revet ost, muskatnød og friskkværnet peber. Læg lidt af kødsaucen i bunden af et letsmurt ovnfast fad. Kom lidt af hytteostenblandingen ovenpå i klatter, så spinaten og tilsidst lasagneplader. Forsæt med lagene indtil det hele er brugt op (der skal kun være et meget tyndt lag af kødsaucen og ikke så meget som du måske er vant til fra "almindelig" lasagne). Slut af med hytteostblandingen og sæt i en 200 grader varm ovn i 25 minutter. Tag ud og drys med lidt mere revet ost og rasp og giv den endnu 10 minutter og så er den færdig.

1 kommentar:

  1. Hej Sveske <3 <3 <3

    Kan kun bifalde og sige at det var et himmelsk måltid:) Du fuldendte jo retten og serverede salat og flute til (Smovs smovs smovs)

    Var blevet meget nysgerrige og blev nødt til at se din nye blog. Rigtig flot lavet, tillykke med den:)

    XXXXX fra din moaaaar

    SvarSlet