Min mor er fantastisk til at bage, derfor ligger jeg lige en af hendes opskrifter ind på min blog. Nemlig hendes super lækre & sunde grahams bugerboller.
Burgerboller grahams 12 stk.
af Janne Skagbæk Jensen
1 pk. gær (eller blot det halve og lad dejen stå natten over)
4 dl. lunkent vand
1 dl. cultura
2 tsk. salt
200 g revne gulerødder
160 g grahamsmel
ca. 550 g hvedemel
1 æg til pensling
sesamfrø
Opløs gær i vand i en stor skål. Tilsæt cultura, salt, gulerødder, grahamsmel og det meste af hvedemelet. Ælt dejen rigtig godt igennem, og tilsæt mere hvedemel, så dejen netop slipper fingrene.
Lad dejen hæve 30 min.
Del dejen i 12 stk. og form hver stykke til en bolle, lad bollerne hvile 5 min. på bordet.
Læg bollerne på en bageplade med bagepapir og tryk dem flade, til en diameter på ca. 12 cm = 6 stk. på en plade.
Pisk ægget sammen og pensl bollerne. Drys med sesamfrø.
Lad Bollerne hæve i ca. 30 min.
Bag dem i ovnene ved 180 grader i ca. 15 - 20 min. til de er gyldenbrune på toppen.
Brug bollerne mens de er nybagte og frys evt. resten ned med det samme.
fredag den 5. marts 2010
torsdag den 4. marts 2010
Dagens
Rød strikkjole fra Samsøe, ternet leggins, grønt tørklæde fra Inwear & jakken som hænger bagved er fra Gina tricot
Seje støvler
Er helt vilde med de her støvler, som Nanna har fået fingrene i. Super lækre boots med et slidt og råt look. De er købt i Bianco i Gravensgade.
onsdag den 3. marts 2010
Herlig onsdag
Fik to timer før fri, solen skinnede og hyggedag hjemme hos Fie, med masser af popcorn & tøsehygge. Det er dælme noget der dur.
Her får i lige dagens outfit
Lilla Tee fra Simple, Denimskjorte fra Zara, hjemmelavet perlekæde, blomstret leggins H&M, knæstrømper fra H&M og Converse sko
Har forresten fået fixet hår. Så nu var det lige tid til skilling, nu når det var dejlig nyvasket & glattet ;D
tirsdag den 2. marts 2010
Hvad er dog det?
??
Det er skam bare det seje kludetæppe jeg har købt i dag. Med sølvkant! :D
Fandt det til kun 89 kr. i den lille butik ”Tapetet” som ligger i Sankelmarksgade. Rigtig fin lille butik, hvor man kan finde mange sjove ting.
mandag den 1. marts 2010
Foråret er på vej.....
Det er den første marts og solen skinnede i eftermiddags. Hvor er det altså bare skønt, glæder mig til foråret for alvor kommer og til det bliver sommer. Det er så livsbekræftende at se blomsterne spire, græsset gro og når fuglene vækker en om morgen. Wee! Glæder mig, glæder mig, glæææder mig.
Klokken er 18 og det er stadig lyst, det er altså bare herligt!
Men det jeg egentlig ville, var at dele denne skønne opskrift med jer. Det skal lige siges, at jeg ikke er særlig vild med gris, altså svinekød. Så når jeg laver deller er det kyllingefrikadeller og mmm hvor det smager.
Her får i den lige
Grys kyllingedeller:
500 g hakket kyllingekød
1 æg
3 mellemstore revet gulerødder
2 hakket fed hvidløg
2 hakket mellemstore løg
Ca. 1,5 dl. Havregryn
Minimælk eller skummetmælk til ønsket konsistens
Krydderier: fx chili, paprika, salt og peber
Kyllingekødet blandes i en skål med æg, gulerødder, løg og hvidløg. Derefter puttes havregrynene i (i stedet for mel) og herefter så skal der mælk i, plejer ca. at komme 2 dl i, men man skal bare hælde den mængde i der er passende, altså så massen er klistret, dog ikke for flydende. Farsen røres nu rigtig godt rundt og til sidst skal der krydderier i.
Farsen skal formes som almindelig deller og steges i god olivenolie.
Som noget ekstra kan der komme følgende ingredienser i:
Rød peberfrugt - finhakket
Soltørrede tomater – finhakket
Har desværre intet billede, men næste gang jeg kokkerere skal jeg nok tage et billede :-)
Klokken er 18 og det er stadig lyst, det er altså bare herligt!
Men det jeg egentlig ville, var at dele denne skønne opskrift med jer. Det skal lige siges, at jeg ikke er særlig vild med gris, altså svinekød. Så når jeg laver deller er det kyllingefrikadeller og mmm hvor det smager.
Her får i den lige
Grys kyllingedeller:
500 g hakket kyllingekød
1 æg
3 mellemstore revet gulerødder
2 hakket fed hvidløg
2 hakket mellemstore løg
Ca. 1,5 dl. Havregryn
Minimælk eller skummetmælk til ønsket konsistens
Krydderier: fx chili, paprika, salt og peber
Kyllingekødet blandes i en skål med æg, gulerødder, løg og hvidløg. Derefter puttes havregrynene i (i stedet for mel) og herefter så skal der mælk i, plejer ca. at komme 2 dl i, men man skal bare hælde den mængde i der er passende, altså så massen er klistret, dog ikke for flydende. Farsen røres nu rigtig godt rundt og til sidst skal der krydderier i.
Farsen skal formes som almindelig deller og steges i god olivenolie.
Som noget ekstra kan der komme følgende ingredienser i:
Rød peberfrugt - finhakket
Soltørrede tomater – finhakket
Har desværre intet billede, men næste gang jeg kokkerere skal jeg nok tage et billede :-)
Outfit
Ferien er som sagt over og idag var der skoletid igen, så her får i lige dagens outfit
Skjorte fra Zara, retro bælte, vintage vest, hjemmelavet perlekæde, gamle leggins, sort rullekrave fra BZR, knæstømper H&M
Abonner på:
Opslag (Atom)